fbpx

Best Diamond

Valentin Napi Eljegyzés Ötletek

Valentin nap közeledtével a férfiak többsége keresi az egyedi ajándék ötleteket. A Best Diamond segítségével most igazán felejthetetlenné teheted az ünnepet egy rendhagyó eljegyzéssel

Valentin nap, honnan ered és mikor van?

Valentin, avagy Valentinus (magyarul Szent Bálint) a lelkibetegek, epilepsziával élők és a szerelmesek védőszentje.

Az ünnep eredete egészen az ókorba, a Római Birodalom idejére nyúlik vissza. Valentint, azaz Szent Bálint püspököt keresztény hite miatt a császár üldözte és börtönbe záratta.
Szent Bálint a halálát megelőzően visszaadta börtönőre vak lányának a látását, majd kivégzése napján február 14-én szerelmes búcsú üzeneteket küldött a lánynak, melyeket a „Te Bálintod” aláírással látott el.

A előbbi történet ihlette, hogy a későbbiekben a 14. században Szent Bálintot a jegyesek és a friss fiatal házasok védőszentjévé kiáltották ki Angliában és Franciaországban.

Az elmúlt pár évben már Magyarországon is hihetetlen népszerűségnek örvend és már íratlan szabálynak számít az, hogy márpedig Valentin napon illik megajándékozni egymást.

Ajándék vagy eljegyzés? Lehet mindkettő!

Személyes tapasztalatból kiindulva tudom, hogy ilyenkor sok férfi keresi a megfelelő ajándékot, amit vásárolhat szerelmének, vagy ha már eljegyzésben gondolkodik, akkor talán már a legjobb pillanatot fürkészi. A Valentin napi időzítés is tökéletes megoldás lehet arra, hogy a kettőt összekössük, hiszen a pillanatot nem keresni kell, hanem meg kell teremteni, és nincs annál nagyobb ajándék a szerelmed számára, mint maga az eljegyzés!

Top 10 Valentin napi eljegyzési ötletek

1. Tereld el a gyanút!

Ha úgy gondolod, hogy túl egyértelmű lehet kedvesed számára az eljegyzés, esetleg már sejti is, akkor a legjobb módja az eljegyzésnek, ha egyszerűen eltereled a gyanút. Ha egy olyan ajándékot adsz, amiből nem is sejti, hogy eljegyzésbe torkollik, annál nagyobb lesz az öröm és a meglepetés!

Egy doboz csokoládé alap ajándék ötletnek számít, és mikor kibontja ez várja…

Valentine's day proposal ideas


2. Csapj egy igazán romantikus vacsorát!

Sokszor mi férfiak azt keressük, hogy mi az amivel igazán le tudnánk nyűgözni párunkat. Ilyenkor számtalan kacifántos ötlet végig fut a fejünkben. De nem érdemes túlbonyolítani. A Valentin nap tökéletes alakalom arra, hogy egy meghitt romantikus estét tartsatok és nyíltan kifejtsd érzéseidet szerelmed előtt. A nők nagyra értékelik azokat a férfiakat, akik tudnak főzni, így hát főzd meg kedvencét vagy találj ki egy ütős menüt. Tanulmányozd át alaposan a receptet, vásárolj be előre, és a legfontosabb: szerezz be egy jó bort! Ja, és persze a gyertya és a virág sem maradhat el!

Hogy mikor tedd fel a “nagy kérdést”? Azt majd érezni fogod. Az összhatás annyira tökéletes, hogy garantált az IGEN!

Valentine's day proposal ideas

3.Vidd el egy bámulatos kilátással rendelkező helyre!

Tisztában vagyunk vele, hogy februárban az időjárás nem túl kegyes, ha őszinték szeretnék lenni, talán az egyik legszürkébb hónap az évben. Viszont még így is megvannak a maga előnyei.

Nincs szebb egy olyan eljegyzésnél, ahol egy meseszép táj tárul a lábatok elé. Az hidegebb időjárás miatt talán még tömeg sincs, így az a pillanat tényleg csak kettőtökről szólhat. 

Kérj segítséget a barátaidtól, díszítsetek ki a halászbástyánál egy kisebb területet virágszirmokkal, gyertyákkal és egy kellemes séta keretében vezesd oda párodat. Fontos az időzítés, ellenőrizd le mikor megy le aznap a nap és az azt megelőző fél óra tökéletes, mikor még picit világos van, de a fények már felkapcsolódtak.

Valentine's day proposal ideas

4. Meglepetés!

Ha szereted a meglepetés partikat és már a dekorációval le szeretnéd venni a partnered a lábáról, akkor díszítsd ki Valentin napra az egész lakást gyertyákkal, fényfüzérrel, virágszirmokkal és rengeteg lufival! Ez önmagában már egy hatalmas ajándék, hát még az eljegyzés.

Ezzel a megoldással lehet „lelövöd” a poént, de „mellé lőni” biztosan nem fogsz 🙂

Valentine's day proposal ideas

5. Vigyél bele egy kis nosztalgiát!

Emberi természet, hogy szeretjük felidézni a régi történeteket. Ha szerelmünkről van szó, biztosan többször szóba kerül a találkozásotok napja, hol ismerkedtetek meg, mik voltak az első mondatok amik elhangoztak, mit viseltetek aznap és még rengeteg apróság, amire az egyikőtök még emlékszik, a másik lehet már kevésbé.

Ennek az ötletnek a lényege, hogy idézzétek fel újra azt helyet, ahol először találkoztatok, hiszen különleges jelentőséggel bír mindkettőtök számára. Vidd el oda kedvesedet és ott kérd meg a kezét.

Valentine's day proposal ideas

6. Kirakós játék ajándéknak!

Ha nem vagy a szavak embere és nem szereted a túlzott feltűnést, akkor ez az ajándék ötlet mindenképp Neked való! Kirakós játék, szép dísz dobozban érkezik és szerelmed mit sem sejtve teszi majd össze a puzzle-t. A végén végén a kérdés egyértelműen olvasható. A mi rád vár, az gyűrű előkészítése és a feszült figyelem a válaszra 🙂
Tipp: Több internetes oldalról is rendelhetsz egyedi képes kirakót.  Szív alakút például a Venuspuzzle oldalán is találsz. 

7. Közös romantikus filmnézés!

A közös filmnézés egyszerű és mindennapi ötletnek tűnik, de mint mindennek ennek is meg lehet adni a módját. Erre már előre fel kell készülni, mert van pár rendhagyó dolog, amit meg kell venni, amit nem tudsz az utolsó pillanatokban előrántani a szekrényből.

Szerezz be szív alakú tányérokat, csokikat, bonbonokat, fondü szettet, virágszirmokat, édes pezsgőt, égőket és gyertyákat. Ami a legfontosabb, hogy ez az est csak róla szóljon. Nézzétek meg a kedvenc romantikus filmjét, amit érdemes már előre bekészíteni!

Mindezekre szeretnél rátenni egy lapáttal? Amint vége a filmnek tedd be közös számotokat vagy szerelmed kedvenc romantikus zenéjét, majd a megfelelő időben kapd elő a gyűrűt 🙂

8. Tökéletes Valentin napi kirándulás…egy ajándék eljegyzéssel egybekötve!

Nincs annál jobb, mint kiszabadulni a hétköznapi, megszokott környezetből és kirándulni egy kimerítőt a hegyekbe. Ha egy meghitt és intim pillanatra vágysz a kedveseddel, ahol egy szép kilátással rendelkező helyen tudod majd megkérni szerelmed kezét, akkor a túrázás mindképp ajánlatos.

Budapest környékén szebbnél szebb helyek vannak, csak hogy párat említsünk:

A János hegyi Erzsébet kilátó az egyik top és ráadásul egybe lehet kötni a libegőzéssel, ami egy kifejezetten romantikus program.

A Prédikálószék és Dobogókő a Visegrádi-hegységben szintén melegen ajánlott, mindkettőnél lenyűgöző panoráma tárul elénk a Duna-kanyarra.

Valentine's day proposal ideas

9. Romantikus páros fotózás!

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a lányok többsége imád fotózkodni. Ha Valentin napi ajándékban gondolkodsz, szervezz egy páros fotózást, majd miután, már „bemelegedtetek”, váratlanul térdelj le és onnan a többit már tudod. A fotós pedig megörökíti számotokra ezt a felejthetetlen pillanatot. Ne felejts el előre szólni neki a tervedről, nehogy lemaradjon a lényegről.

10. Tervezzétek meg a nyarat!

Ez egy késleltetett megoldás, de egy szuper dupla ajándék. Egy romantikus vacsora keretében nézzetek ki egy nagyszerű úti célt és foglaljatok le a nyárra egy közös utazást, ahol majd megkérheted a szerelmed kezét! Ezzel kipipálhatod a Valentin napot és a nyaralást, most már készülhetsz lelkiekben az eljegyzésre 🙂

Valentine's day proposal ideas

A Best Diamond egy felejthetetlen és sikeres Valentin napi eljegyzést kíván!

Reméljük, hogy a fenti tippekkel a segítségedre lehettünk és találsz megfelelő ötletet ajánlásaink közül. Természetesen ezen felül is állunk rendelkezésedre és ha eljegyzési gyűrűt is keresel, szeretettel várunk egy személyes konzultációra belvárosi bemutatótermünkben.

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email